Polis avslöjade gränskaos – avsattes av facket

Under tre års tid arbetade Ulf Rydström som huvudskyddsombud för gränspolisen i Region Stockholm. Dagen efter att han uttalat sig offentligt om situationen för poliserna och det faktum att gränsskyddet är satt ur spel så avsattes han från tjänsten.

DEMOKRATUR. I förra veckan uttalade sig Ulf Rydström till Kvällsposten angående de enorma brister som finns gällande gränskontrollen. Därför har han nu sparkats från sitt uppdrag som huvudskyddsombud av polisförbundsområde “Kamraterna” som organiserar 1 300 medlemmar.

Enligt Peter Granners, ordförande för “Kamraterna” beror det på att Rydström “kör sitt eget race”, med hänvisning till intervjun i Kvällsposten:

– Det är klart att artikeln spelat en roll i det här. Den visar att han inte bryr sig om styrelsen, om sin roll som huvudskyddsombud, att han bara kör sitt eget race, säger han till Kvällsposten och fortsätter:

– Vi har verkligen försökt, ska du veta. Men jag delar inte Ulfs verklighet. Många poliser mår dåligt sedan han medverkade i artikeln. Även om han inte var med som representant för styrelsen så förknippas han hårt som skyddsombud.

Detta är ett “övergrepp mot demokratin” menar Sasa Ristic, nationell utbildare inom gränspolisen och tidigare fackligt förtroendevald. Han anser att det är uppenbart att polisen vänt sig till facket och tryckt på för att få bort Ulf Rydström.

– Deras handlande är ett direkt övergrepp mot demokratin, mot meddelarfriheten som offentliga tjänstemän och myndighetsanställda omfattas av, säger Ristic.

Det verkar som att den gamla skurkregeln om att inte se, höra eller prata också gäller poliserna. Missförhållanden ska tigas ihjäl och medborgarna ska invaggas i den falska säkerheten att gränsen hålls och beredskapen är god.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}