Före detta polis i England fick sina tankar kontrollerade

Inget brott, dock en "hatincident"

Efter att ha gillat en limerick om transkvinnor fick den före detta polisen och numera hamnarbetaren Harry Miller ett telefonsamtal. Det var polisen som hade spårat upp honom och ville, trots att han inte hade begått något brott, kontrollera hur han tänkte.

ORWELLIANSKT. För var dag verkar England gå allt närmare det dystopiska samhälle som beskrivs i boken 1984. Ett samhälle där allt, inklusive invånarnas tankar, måste kontrolleras av en repressiv stat. Tankar som regimen inte uppskattar kallas “krimtänk” och misstanke om detta straffas hårt. England har ännu inte börjat straffa krimtänk, men de har börjat kontrollera det. Dock är inte krimtänk inte tankar på att störta de som styr, som i boken, utan att ifrågasätta biologiska faktum.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Vad är det för limerick som kräver tankeundersökning? Vet mer. Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}