Sprid glädje och bli glad – ta ett skutt i solen

Har du också känt en sådan himlastormande lycka av att naturen som omsluter dig är underbart vacker? Har du också känt dig så jublande glad över att befinna dig på en svensk vacker plats så att du gör det som faller dig in, om det så bara är att ta reda på hur det känns att ta ett skutt i en solstråle?

KRÖNIKA. Vi har på hemmaplan i dessa dagar så mycket att kämpa emot, men framför allt har vi massor att kämpa för. Tillsammans är vi starka, vi har historiska hjältedåd att ta i beaktande, våra förfäder var ett strävsamt folk. Vi är ett strävsamt folk.

Om du nån gång hållit ett nyfött barn i dina händer, känt stundens allvar när du kupat dina händer om ett nytt liv, då fortsätter du för alltid att kämpa. När du varsamt lagt ditt eget lilla barn till ditt hjärta, eller fått förtroende att mjukt omfamna en väns barn, då fortsätter du för alltid att kämpa.

Sverige är vårt! Sverige är vårt arv och kommande generationers svenskars fosterjord, kom alltid ihåg det. Ge dig ut i stad och landsbygd, prata med dina landsmän, odla vänskap. Dela dina tankar när dagar känns tunga, dela sorg, glädje och kärlek. Bygg vänskapsband, vi behöver finmaskiga nät av vänskap.

Alla har vi säkert någon gång misströstat över något, och det ska gudarna veta att mycket kan se mörkt ut. Man kan sitta riktigt i skiten, sen tar vi nya tag på lite olika vis, mitt i allt nattsvarta finns det ljus. Periodvis glömmer vi till mans bort att stanna upp, lyssna, titta och känna. Sök upp naturen som källa till att fylla upp just din glädjebägare, känn stillheten, lyssna på tystnaden.

Vårt land är ett avlångt och vackert land, vi har mycket att kämpa för, vi har olika sätt att överleva på. Om Du ser en sådan där bred solstråle, prova att ta ett skutt, du kommer att bli glad. Och glada blir också de som ser dig, fast dom ännu inte känner dig. Ta fler glädjeskutt!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}