Angrepp mot svenska bönder – inget hot mot demokratin

Säkerhetspolisen har sedan flera år slutat att övervaka militanta djurrättsaktivister eftersom politiker bestämt att deras organiserade brottskampanjer mot svenska bönder inte är ett tillräckligt stort hot.

RIKETS SÄKERHET. Medan personer och organisationer som uttrycker misstro mot den svenska liberala demokratins misslyckanden övervakas av Säpo, så kommer militanta djurrättsaktivister undan. Trots att dessa de facto använder våld och hot om våld för att påtvinga andra deras uppfattning om djurrätt. Sedan många år är inte militanta djurrättsaktivister något som Säpo bevakar.

Tidningen Svegot rapporterade tidigare om konsekvenserna av detta, bland annat att fyra av tio bönder utsätts för hot och attacker. Det kan röra sig om mordhot mot barn, mordbränder, trakasserier och vandalisering samt misshandel och dylikt. Alltså mycket grov brottslighet, som också har ökat under åren.

Attacker mot bönder har inte klassats som ett “hot mot demokratin” och det är därför Säpo inte har haft det på sitt bord. Nu kräver Lantbrukarnas riksförbund (LRF) att detta ändras. Det är svårt att inte hålla med.

Det svenska lantbruket är ryggraden för svensk krisberedskap eftersom det handlar om mat, det mest grundläggande för överlevnad. Att attackera svenskt jordbruk är att attackera ett fundament för nationella suveränitet.

Enligt svensk lag definieras terrorism så här:

“En handling som allvarligt kan skada en stat eller mellanstatlig organisation med syftet att: Skrämma en befolkning eller befolkningsgrupp, tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att göra något eller att avstå från att göra något eller att destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer.”

De militanta djurrättsaktivisterna, vilka är organiserade, gör sig utan tvekan skyldiga till att destabilisera och förstöra ekonomiska strukturer. Lagtexten, som den är skriven, borde klassificera de organiserade angreppen på svenska bönder som terrorism.

Politiker, gammelmedia och klimatalarmister har alla sin del av skuldbördan att bära. När den svenska bonden hängs ut som en bidragande orsak till en påstådd global uppvärmning tar de självgoda vänsteraktivisterna, förklädda till djurrättsaktivister, detta som en marschorder. De måste rädda världen och det görs genom att angripa bönderna.

Att militanta veganer fått vatten på sin kvarn under senare år råder det ingen tvekan om, varför också attackerna mot bönderna ökat. Märk väl att det inte handlar om att ge sig på anläggningar där djurförsök sker utan bönder och deras familjer, i verksamheter som gått i arv i generationer.

Att detta har fått fortgå under så lång tid beror på att de delar värdegrund med makten som är, där också djurhållning och jordbruk anses vara fascism. Om LRF får gehör för sin begäran eller inte återstår att se.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}