Kulturminister Lind vill inte granskas

När Amanda Lind (MP) presenterades som ny demokrati- och kulturminister talade hon sig varm om granskande journalistisk. Men när media försöker ställa frågor till henne angående hennes hyllning till islamisten och före detta MP-ministern Mehmet Kaplan, så gör hon sig onåbar.

GRANSKNING UNDANBEDES. Amanda Lind heter Sveriges nya kultur- och demokratiminister och redan första dagen på posten kom kritiken. Inte för att hon är miljöpartist eller för att hon approprierar rastafarikulturen, utan för att hon hyllat islamisten Mehmet Kaplan, som var en “pionjär” enligt henne.

Detta uttalande har väckt massmedias intresse för henne men hon har sett till att inte göra sig nåbar för att svara på frågor kring det hela. När SVT försöker prata med henne förs hon bort av en medarbetare och när TV4 bjuder in henne till Nyhetsmorgon så “har hon inte tid”. Inte heller fanns tiden att vara med i SVTs Morgonstudion. Sedan fick hon förvisso tid, när TV4 bjöd in henne igen.

Till och med Regeringskansliets pressavdelning ställer sig frågande till hennes ovilja att intervjuas, men hänvisar till ministerns egen pressekreterare. Hon i sin tur menar att statsrådet inte hade tid.

Intressant nog tog ministern själv upp vikten av granskande journalistisk i samband med utnämning till ministerposten. Att hon själv skulle bli granskad och ställas till svars hade hon nog inte räknat med. Men frukta inte, efter att ha tränats lite av departementets propagandister kommer hon snart synas i rutan och förklara bort varför hon hyllade Kaplan. Sedan kommer saker och ting gå sin gilla gång igen.

Källa SVT Nyheter
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}