Skralt förtroende för nya regeringen

Novus har på uppdrag från SVT undersökt vad svenska folket tror och tänker om den nya regeringen: S och MP med C och L samt V som stödpartier. Kort sagt tycker många att det ser mörkt ut.

REGERINGSBILDNINGEN. Om inget oförutsett sker kommer Stefan Löfven att väljas till statsminister på fredag. Det är resultatet av den kohandel som skett. Centerpartiet och Liberalerna släpper fram Löfven tack vare den överenskommelse som finns dem emellan, samtidigt som V också gör det, tack vara den överenskommelse man slutit med S. C och L menar å sin sida att deras överenskommelse tvingar S att driva deras politik och stänga ute V, medan V menar att deras överenskommelse med S effektivt stänger ute C och L.

Någon har missuppfattat situationen, eller far med osanning.

SVT gav Novus i uppdrag att fråga svenskarna vad det tycker om denna kommande regering. Frågan som ställdes var:

”Nu ser det ut att bli en S/MP-regering genom en politisk uppgörelse med Liberalerna och Centerpartiet som släpps fram av Vänsterpartiet. Tycker du att det är bra eller dåligt?”

Bara 37 procent tyckte att det var bra, medan 47 procent ansåg det vara dåligt. 14 procent svarade att de inte vet. En majoritet är klart motståndare till regeringen, innan den har tillträtt.

Som om inte det vore nog visar det sig också att 44 procent av de tillfrågade inte tror att regeringen kommer hålla fram till nästa val – inte ens internt inom S tror man det, siffran där är 49 procent.

Det är bäst att Löfven har övat på start i backe.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}