Platsbrist orsakade två dödsfall på Karolinska sjukhuset

Svensk sjukvård är långt ifrån bäst i världen. Vad än vi får för skattepengarna så är det inte vård i världsklass i alla fall.

VÅRDKRISEN. Varje valrörelse så lovar alla partier att lösa vårdkrisen. Efter varje val händer inte särskilt mycket. Förutom att människor råkar illa ut. Under 2017 dog en person på Karolinska sjukhuset i Huddinge på grund av platsbrist. 2018 ännu en.

I det första fallet var det en cancerpatient som behövde akut kirurgi. Det blev aldrig av och patienten fick vårdas på gynekologen, vilket resulterade i att patienten avled. I det andra fallet flyttades en patient trots att läkaren sa att det var olämpligt.

Sjukhuset har lex Maria-anmält händelserna. Tyvärr hjälper inte det de döda, eller deras anhöriga. Sjukhuset säger dock att det inte är säkert att patienterna hade överlevt i alla fall.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}