Författningsskyddet börjar övervaka AFD

Alternativ för Tysklands avdelning i Thüringen ska börja övervakas av det tyska författningsskyddet. Särskilt intresserad är man av partiets talesperson i förbundslandet, Björn Höcke. Han anses ”radikalisera” partiet.

ANARKOTYRRANIET. I och med att författningsskyddet beslutat att placera AFD-Thüringen på en särskild bevakningslista kommer man nu att få befogenhet att skärskåda medlemmarna och göra mer djupgående personutredningar om dem.

Detta görs eftersom man anser att AFD i Thüringen under Björn Höcke är en drivande kraft i att radikalisera partiet och man anser att falangen bryter mot konstitutionen som säger att politiska sammanslutningar måste skydda alla människors lika värde och den liberala demokratin.

Förutom att bevaka falangen i Thüringen kommer också partiets ungdomsförbund, Junge Alternative, att övervakas.

Beslutet kommer efter en utredning av författningsskyddet som nu undersöker om hela partiet ska omfattas framöver. AFD svarar med att fråga sig om det inte i själva verket är så att författningsskyddet försöker att påverka det politiska landskapet genom åtgärden. Partiet har sedan tidigare anklagat författningsskyddet att olovligen ha påverkat val i olika förbundsländer.

Alternativ för Tyskland fick 12,6 procent av rösterna i det senaste valet och har 74 mandat i förbundsdagen. I flera opinionsundersökningar efter valet har partiet gått om de tyska socialdemokraterna och hamnat som andra största parti. AFD är också representerade i EU-parlamentet med sju mandat.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!