Att dricka mjölk är extremism enligt Stockholms stad

Stockholms stad har tagit fram ett symbollexikon för att man ska lära sig att känna igen “våldsbejakande extremism”. Några exempel är vita människor som dricker mjölk, Sydstatsflaggan och Gustav Vasas släktvapen.

Det är inte lätt att leva ett normalt liv om man ska akta sig för att stämplas som “våldsbejakande extremist” i Stockholms stad. Politikerna har bland annat tagit hjälp av Stiftelsen Expo, vars projekt bland annat finansieras av George Soros, för att skicka ut en folder till offentligt anställda i staden så att de lättare ska kunna känna igen extremismen:

Denna presentation syftar till att du som anställd i Stockholms stad ska få en
översiktlig bild av en rad vanligt förekommande logotyper och symboler som
används inom olika våldsbejakande extremistiska miljöer i Sverige.
Presentationen innehåller symboler och logotyper från de tre våldsbejakande
extremistmiljöer som Säkerhetspolisen bedömer utgör de främsta hoten mot
den svenska demokratin och som frekvent använder våld och hot om våld för
att söka ändra den rådande samhällsordningen.
Målsättningen med presentationen är att stadens anställda ska få ökad
förmåga att identifiera och känna igen de markörer som våldsbejakande
extremistiska grupper och miljöer använder för att föra ut sina budskap.

Bland mer väntade symboler som hakkors och Antifascistisk Aktions logotyp hittar vi några lite underligare; bland annat uppblåsbara krokodiler, som tydligen är en symbol för den våldsbejakande extremvänstern. I det man så originellt kallar för “vit makt”-miljön hittar vi bland annat i stort sett alla våra förfäders runor, Sverigedemokraternas tidigare logotyp och den så kallade Sydstatsflaggan.

Än knepigare blir det när man pekar ut Vasakärven, alltså Sveriges riksbyggare Gustav Vasas släktvapen, som en symbol för “våldsbejakande vit makt”. Vi får hoppas att de aldrig får för sig att besöka Riddarhuset. I beskrivningen av Vasakärven blir det också tydligt att de inte är helt uppdaterade; för även om foldern färdigställdes i december 2018 hänvisar man till Det fria Sverige som “kläder i Motgifts nätbutik”. Motgifts nätbutik hade då varit stängd i ett år, och Det fria Sverige formaliserats till en förening med över tusen medlemmar.

Men varför ska man räkna med kompetens och kunskap när det kommer från politiker? Det vore bara naivt.

Allra mest skrattretande blir det dock när man listar “OK”-tecknet och mjölk. Ja, på allvar. Stockholm stad har använt sina invånares skattepengar för att förklara för sina anställda att mjölk kan vara en vit makt-symbol.

Det går fan inte att göra satir i det här landet längre.

[et_bloom_locked optin_id=”optin_3″]

[/et_bloom_locked]

 

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}