Automatvapen till kravallpolis i Frankrike

Under gårdagens demonstrationer i Paris visade kravallpolisen upp sig beväpnade med automatvapen. Är det bara en tidsfråga innan vi kommer få se hur fransk polis öppnar eld mot sin egen befolkning? Macrons Frankrike urartar i allt snabbare takt.

GULA VÄSTARNA. Det var under söndagens demonstrationer i Paris som fransk kravallpolis vid Triumfbågen framträdde, beväpnade med Heckler & Koch G36, en automatkarbin som används av flera militära enheter runt om i världen. Uppgiften var att hålla ordning på Gula västarna som demonstrerade. Enligt uppgifter var det ingen speciell enhet inom polisen, utan vanliga kravallpoliser med de uppgifter som ingår, som utrustats med vapnen.

“Deras uppgift var helt enkelt att hota oss med dödliga vapen”, sa en demonstrant.

Häromsistens uttalade sig den konservativa politikern Luc Ferry om situationen och sa då att det vore rimligt att polisen använde skarp ammunition mot demonstranterna.

Det återstår att se om denna upptrappning kommer att fortsätta framöver.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}