Man med basebollträ kidnappade pojke i Falun

En man kidnappade en yngre pojke i Falun och krävde pengar av föräldrarna.

MÄNNISKOROV. Enligt uppgifter till Aftonbladet larmades polisen 20:30 på onsdagskvällen. Gärningsmannen har ringt upp föräldrarna och hotat att misshandla pojken med ett basebollträ om han inte får pengar. I bakgrunden hörs pojken gråta.

Mats Öhman på polisen har varit mycket återhållsam med information, både initialt men också i efterhand. Många frågor kring händelsen kommer inte få svar förrän förundersökningen är klart och åtal väcks.

— Vi håller på att samla in så mycket information som möjligt.

En förundersökning gällande människorov har upprättats.

— Jag kan bara se att en anmälan är upprättad. Jag kan inte se att man har inlett en förundersökning eftersom det är åtkomstskyddat. Men det tyder ju på någonting. Det tyder på att det inte är ett vanligt ärende.

Efter några timmar grep polisen en 30-årig man och pojken, som är 15 år gammal, har hittats.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}