USA nedgraderade EUs diplomater i landet

– EU inte en stat utan en organisation

Under president Obamas tid ansågs EUs diplomater i USA tillhöra en nationalstat. Detta har ändrats av president Trump och numera betraktas de som representanter för en internationell organisation.

EU/USA. Under förra året märkte EUs diplomater i USA att de inte längre blev inbjudna till en del evenemang, till exempel begravningen av före detta presidenten George W. Bush. När frågan ställdes stod det klart att diplomaterna inte längre ansågs vara representanter för en nationalstat utan bara en ”internationell organisation”.

EUs diplomater har försökt att få beslutet om nedgradering ändrad, men utrikesdepartementet står på sig. EU kommer så klart inte ta nej som ett svar utan fortsatt försöka få tillbaka sin status. Att USA inte ser EU som så viktigt längre är ännu ett slag mot en alltmer sargad union.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!