Upp till kamp emot popcornhjärnan!

Internet har blivit minerad mark för våra stackars hjärnor. Vi överflödas av intryck och appar och hemsidor pockar på vår uppmärksamhet och ofta får dem det. Allt för ofta. Det som kanske mest är en irriterande ovana hos oss vuxna riskerar att skada utvecklingen för våra barn. Vi måste alla, vuxna som barn, ta tillbaka kontrollen över våra hjärnor.

SYNAPSPOPCORN. Plötsligt, och flera gånger i timmen händer det. Man gör något annat än det man tänkt. Man sitter och tittar på en idiotisk film på Facebook, man kommer på sig själv att läsa något annat än det man tänkt. Man har alldeles för många flikar öppna i webbläsaren, man läser dumheter på Aftonbladet eller något av alla de andra tusentals distraktioner som tillhandahålls framför skärmen.

Varje gång det sker blir jag besviken på mig själv. Ytterligare en gång lurad av min hjärna. Min hjärna som via evolutionen vill få ut så mycket njutning som möjligt utan att slösa energi i onödan. Det är därför jag svävar iväg, gång på gång.

Det kallas visst “popcornhjärna”, enligt experter på ämnet. Träffande, eftersom jag vissa dagar nästan kan höra hur det poppar och fräser där uppe bland synapserna.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Skärmarna stressar sönder våra hjärnor och värst är det givetvis för barnen. Kanske fungerar min räddning även för dig? Vet mer. Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!