Ska verkligen alla få barnbidrag?

Om bidraget ska gå till alla eller bara till de som är fattiga är en fråga som ofta tas upp. Det kan låta underligt att även de som är rika skall få bidrag för att de skaffat barn men denna frågan, som så många andra, behöver man se med nya ögon med tanke på den situation som Sverige befinner sig för tillfället.

BIDRAGSSVERIGE. Då och då lyfts frågan. Faktum är att diskussioner om barnbidraget borde behovsprövas har funnits sedan det infördes 1948, vilket inte är svårt att förstå. I dagsläget får alla vårdnadshavare, inklusive kungafamiljen, barnbidrag. 1 250 skattefria riksdaler, och mer pengar blir det eftersom vi har ett märkligt bonussystem där bidraget ökar med hur många barn du har.

Har du till exempel lyckan att ha sex avkommor får du utöver 6 x 1250 kronor även 4 240 extra i flerbarnstillägg. Tanken är väl att en stor familj behöver mer pengar eftersom man har behov av större boende och större bil, till exempel. Bra tänkt, om än väl socialistiskt. Men tanken var nog god. I ett annat Sverige.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Vet mer. Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}