Inga fyrverkerier utan tillstånd 2019

I år är sista gången man får köpa fyrverkerier utan tillstånd. Ytterligare ett förbud och lite mindre frihet i Sverige. Men kanske det behövs? Fördelarna överväger förhoppningsvis nackdelarna, även om det smärtar mig att ge staten mer inflytande i våra liv.

LUGN. Det är dagen före nyårsafton någon gång i min barndom. Tummen svider efter att ha använt en överhettad tändare allt för många gånger. Det luktar krutrök överallt. Jag och några vänner ränner runt i grannskapet och smäller smällare. 1-öres. 3-öres. Små och relativt ofarliga. Men även större smällare som lätt kan slita av en tumme eller skada hörseln.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Vet mer. Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!