Jag ger inget för din “rätt” att titta på mordfilmer

Alldeles för många har uttryckt sin “rätt” att få se på filmen som visar morden på de två kvinnorna i de marockanska bergen. Hittills utan ett enda giltigt argument som övertygar. 

MAROCKOMORD. Somliga menar vidare att de inte bara har rätt att se filmen, de uppmanar andra att också se den. Ja, de menar att alla borde se den; att SVT borde visa den. Den bakomliggande tanken verkar vara att det på något sätt skulle få “folk” att “vakna upp” genom att se hur hemskt morden var. Åter igen inte ett övertygande argument. Snarare verkar det vara ett uttryck för den klassiska metoden att slippa vara ensam med sitt hjärtas begär. Sist men inte minst har jag stött på några som lyckats med att få sitt eget tittande på filmen att bli själva epicentret. “Jag mådde så dåligt när jag såg den, men var tvungen att se klart” … på grund av orsaker. Där sitter de och berättar om sina reaktioner: de fick det hela att handla om sig själva.

Jag måste ställa frågan till var och en som uppfyller någon av ovanstående kategorier: vad fattas er? Med samma logik så har vi alla “rätt” att ta del av filmer där barn våldtas, eller hur. För folk kan ju inte förstå hur hemskt det är med vuxna som våldtar små barn utan att se det med egna ögon – på grund av orsaker. Därtill applåderar du att en sökning på Elin Krantz ger dig möjligheten att titta på hennes sargade lik? Som sagt, vad är det för fel på dig?

Detta är en artikel från Svegot Plus
Vet mer. Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}