Ska SD styra Sverige som de styr sitt parti?

Förr eller senare kommer SD att få riktigt politiskt inflytande på riksnivå. Av flera orsaker vore det bra, men när man tittar på internkulturen så finns det skäl för oro. Björn Björkqvist funderar om SD har för avsikt att styra landet på samma sätt som partiet. En relevant fråga.

SVERIGEDEMOKRATURERNA. Detta har hänt: Thoralf Alfsson har i många år varit en profilerad representant för Sverigedemokraterna. Han bloggar dagligen och har många läsare. Många har blivit Sverigedemokrater efter att ha börjat följa hans blogg. Alfsson ingick också i SD:s första riksdagsgrupp men petades efter första perioden och har arbetat vidare med kommunpolitiken. Nyligen blev han utesluten ur partiet.

Efter uteslutningen publicerade Thoralf Alfsson brevet han fått innan uteslutningen där han gavs möjlighet att uttala sig om anklagelserna. Bland anklagelserna fanns att etablissemangets medier, till och med “Inte rasist, men…” publicerat negativa texter om Alfssons bloggande och uttalanden. Alfsson bemötte alla anklagelser men det hjälpte inte och slutligen blev han utesluten. År efter år av lojalt partiarbete betydde ingenting.

Tusentals utdelade flygblad, angrepp från media, dödshot från vänstern, tusentals blogginlägg som propagerade för Sverigedemokraterna betydde ingenting och hans rensades bort. Jag skulle kunna nämna ett par personer till som så lojalt, till stor del oavlönat, arbetat för SD men de är inte många. Efter en tid kom uteslutningsbrevet. I det framgår på väldigt usel svenska att Alfsson brutit mot partiets ideologi genom att tala om islamisering av Sverige. Allt det här har Tidningen Svegot skrivit om tidigare. Alfsson publicerade brevet och kritiken växte.

Efter några dagar hade kritiken vuxit sig så stark att Mattias Karlsson, som agerar partiledare medan Jimmie Åkesson är på semester, kände sig tvungen att kommentera brevet. Efter fortsatt kritik släppte han ytterligare en kommentar, båda på Facebook. Karlsson menar att brevet författats av en ny tjänsteman och att formuleringarna är “olyckliga”. Alfsson har inte alls uteslutits av de skäl som anges i brevet utan av helt andra orsaker. Bland skälen drar han upp en kommentar som Alfsson aldrig fått möjlighet att bemöta under uteslutningsprocessen. Brevet var undertecknat av en mångårig medarbetare, men enligt Karlsson har hon inte skrivit brevet och det är oklart om någon annan än den nya tjänstemannen med den beklagligt dåliga skrivförmågan läst brevet innan det skickades ut.

Nu ska ett nytt brev författas och skickas till Alfsson, kanske av någon som behärskar språket och som varit inblandad i uteslutningen. Allt detta är så taffligt skött.

En av SDs hårdast arbetande gräsrötter som dessutom är oerhört populär bland många väljare blir utesluten. Partiet bemödar sig inte med minsta avtackning trots allt han offrat utan sätter en, enligt Karlsson, helt ny tjänsteman utan koll på processen och utan förmåga att sätta ihop korrekta meningar att skriva uteslutningsbrevet. Tjänstemannen ges också rätten att klistra in en annan medarbetares namnteckning och sedan postas det medan den jullediga partiledningen ägnar sig åt annat.

Alfsson har fortfarande inte fått veta varför han uteslutits. Den tillfälliga partiledaren skäller på alternativ media för att de rapporterat om det brev som SD låtit skicka ut med underskrift från en välkänd medarbetare och frågar vad syftet med detta är. Slutsatsen är att vi inte kan lita på något från Sverigedemokraterna. De som skriver under viktiga handlingar har inte gjort det. Ingen berörd har koll på vad som författas. Den som litar på SD:s utskick ifrågasätts. Lång lojal tjänst bemöts med total ignorans. Det har länge varit svårt att vara Sverigedemokrat. Man har riskerar angrepp från vänster, grovt förtal från media och uteslutningsprocesser om man inte uppskattats av samma media.

Tillhör man inte rätt gäng så får man rusa gatlopp i media medan ledningen ägnar sig åt svartmålning. Tillhör man dock rätt gäng kan man ta privata taxiresor på skattebetalarnas bekostnad eller ha skrivit hatiska inlägg på Flashback utan att drabbas av uteslutning. Mattias Karlsson och hans gäng borde stannat vid att vara ett kompisgäng. I ledningen för ett parti är de livsfarliga. De offrar människor lättvindigt för egen vinning. När man ser hur de sköter sitt parti så blir man riktigt orolig. Hur skulle de sköta ett land? Sverigedemokraterna är allvarligt skadat. Än värre lär det bli när Åkesson avgår och de strebers och lojalt lismande typer man samlat kring honom ska börja ta över partiet. Då lär vi se en gravplundring där alla med målet att sko sig ska slåss om rikedomarna. Alla ideologiskt lojala och drivna är utpetade sedan länge. Måtte de aldrig få inflytande över Sverige.

Det vore en katastrof för landet.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}