USAs försvarsminister avgår – delar inte Trumps idéer

“Eftersom du har rätt till en försvarsminister vars åsikter bättre stämmer överens med dina, i dessa och i andra frågor, anser jag att det är dags för mig att avgå”, skriver Jim Mattis i sin avskedsansökan till Donald Trump. Han vill se ökad amerikansk militär närvaro i världen, det vill inte Donald Trump.

VÄRLDSORDNINGEN. Att president Donald Trump drar tillbaka militären från Syrien och minskar den militära närvaron i regionen ligger i linje med de löften han utfärdade under valkampanjen. “Amerika främst” var slagordet och sakta men säkert styrs skutan åt det hållet. Globalisterna gnisslar tänder när USA inte längre vill vara världspolis (eller snarare internationalisternas torped).

En som inte längre kan ställa upp på presidentens linje är försvarsminister Jim Mattis. Dagen efter att Vita huset berättade att man drar tillbaka trupperna från Syrien meddelar försvarsministern sin avgång. Bland annat vill han ha en mer konfrontatorisk linje mot Kina och Ryssland samt ”upprätthålla starka allianser och respektera våra allierade”. President Trump har varit tydlig med att USA inte ensamt tänker vara stommen för Nato utan att det är dags för de allierade att dra sitt strå till stacken.

Enligt vad Reuters erfar handlar Mattis avgång också om att han är oense med presidenten om Afghanistan. Medan Trump vill minska den militära närvaron i landet vill Mattis snarare öka den.

Att försvarsministern nu avgår visar att Trump menar allvar med att låta USA ta ett steg tillbaka. Det gör den vänsterliberala världsordningen livrädd.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Vet mer. Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}