Kan Finland så kan Sverige … eller?

I debatten kring invandring, flyktingmottagande och därtill berörda ämnen stöter man ofta på tanken att det nu är som det är och det inte går att göra så mycket åt, om man inte ska vara en riktig skit vill säga. Men andra visar att det går utomordentligt bra.

SISU. “Det går inte” är ett vanligt påstående från debattörer och politiker. Det går inte att ta medborgarskapet från någon som fått det, även om vederbörande är på IS-semester i Syrien. Inte heller går det att utvisa den sadistiske våldtäktsmannen – på grund av orsaker. Inget som vore bra för Sverige och svenskarna går: inte internering, inte deportation, inget!

I alla fall inte om man ska vara en “demokrati”. Antagligen har Danmark straffat ut sig själv från demokratierna vid det här laget. Och nu är det Finlands tur. Där har man nämligen bestämt att från början av nästa år så kan en illegal invandrare dömas till fängelse i ett år. Framförallt handlar det om en förhoppning om att det ska ha en avskräckande effekt.

Ingen, förutom kanske någon miljöpartist, skulle komma på idén att ifrågasätta Finlands demokratisyn. Inte heller Danmark är utkastat ut världssamfundet trots att de förbjudit slöjor, lagstiftat om handskakning för medborgarskap och tänker internera utlänningar på en obebodd ö.

Sverige har således väldigt stort spelrum innan “anständighetens” gräns är passerad. Tänk på det nästa gång du hör att “det inte går” att ta i med hårdhandskarna

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}