Somalisk migrant planerade att spränga Peterskyrkan

“Den 25e är det jul … då är kyrkorna fulla … låt oss placera bomber i Italiens kyrkor.” Så löd delar av en konversation mellan en somalisk migrant i Italien och IS i Somalia.

JULTERROR. Efter att den italienska säkerhetspolisen avlyssnat den somaliska migranten Mohsin Ibrahim Omar, 20, stod det klart att han hade för avsikt att försöka genomföra ett terrordåd. På inspelningar hörs mannen prata om att bomber ska placeras ut i kyrkor eftersom de har många besökare under julen. Han konstaterar också att den största kyrkan “finns i Rom”. Att han åsyftar Peterskyrkan som ett mål är uppenbart.

Mannen greps den 13 december i samband med att han försökte fly från staden Bari. Amerikanska FBI samarbetar med italienska säkerhetspolisen i ärendet.

En person som kunde ha drabbats om den somaliske migranten inte hade blivit gripen är påve Franciskus. Han håller en midnattsmässa i Peterskyrkan på julafton. Förra året jämförde han bibelns Josef och Maria med dagens asylsökare (vilket är fullständigt vettlöst) och påpekade att kristna måste välkomna flyktingar (vilket är en sanning med modifikation eftersom den kristna “lagen” endast är giltig mot sina egna).

Påven är en varm anhängare av “öppna gränser” och försitter inte en chans att försöka förmå världens katoliker och världspolitiker att skynda på folkutbytet i västvärlden. Hade det inte varit ett ödets ironi om Mohsin Ibrahim Omar lyckats genomföra sin plan att spränga Peterskyrkan på julen?

Tack och lov – speciellt med tanke på att tusentals människor brukar samlas i och kring kyrkan – hindrades han. Vi får hoppas att påven tar sitt förnuft till fånga, även om det inte är troligt.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}