Ann Heberlein lämnar Ledarsidorna.se

Under en längre tid har Ann Heberlein och hennes make Erik van der Heeg skrivit för Ledarsidorna.se, men nu är det slut med det meddelar paret. Orsaken är det “gräv” som sajten publicerat, där Andreas Henriksson påstår sig avslöja ett “hemligt nätverk” kallat “Projekt Ekerö”.

KONSPIRATORISKT. I Andreas Henrikssons värld planerar “Projekt Ekerö” en “statskupp”. Det berättar Ann Heberlein i det uttalande där hon och maken meddelar att de lämnar Ledarsidorna.se. Men sällskapet verkar inte ha varit särskilt hemligt utan samlat diverse personer, varav somliga är mer namnkunniga än andra.

Heberlein själv har mottagit utskick från gruppen, men inte varit intresserad och hon stöder heller inte projektet.

Beslutet att lämna Ledarsidorna.se beror dock på den “ansvarslösa” publiceringen av Henrikssons artiklar. Heberlein skriver:

“Vi menar att publiceringen av dessa artiklar tyder på dåligt omdöme, och att Ledarsidornas ansvarige utgivare brustit i pressetiska överväganden och på orättfärdiga grunder bidrar till att oskyldiga människor hängs ut, oklart för vad. Vi vill inte delta i ett sammanhang som hanterar människor och deras förtroenden på ett sådant sätt. Vi vill inte heller förknippas med ”journalistik” som bygger på spekulationer, överdrifter och vantolkningar och som tycks ha personligt agg som främsta drivkraft. Så kan nämligen Andreas Henrikssons artiklar nämligen karakteriseras.”

Ledarsidorna.se har fått mycket kritik sedan de började publicera “avslöjandet”, framförallt eftersom få förstår exakt vad det är som avslöjas eller vad som är problemet. Henriksson fick tillfälle att förklara det i Kvartals podd, Fredagsintervjun, vilket inte gjorde lyssnaren mycket klokare. I allt väsentligt verkar det som att Henriksson varit på ett möte, fått panik när det diskuterats hur man ska kunna utmana det politiska etablissemanget i Sverige, för att sedan skriva om det och därmed själv komma undan. Henriksson återkom flera gånger till att Säpo och polisen nog tittar närmare på “Projekt Ekerö”.

Det hela har varit bisarrt från början till slut. Senast har Ledarsidorna.se valt att avpublicera en av artiklarna och inte heller publicerat den utlovade fortsättningen. Andreas Henriksson själv har gått i spinn och på sin Facebook hotar han att hänga ut personer som kritiskt kommenterar hans “gräv”.

Hur det hela ska sluta återstår att se.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}