Jag tog ett liv – gör inte om mitt misstag

Ibland när jag uttalar mig mot den fria aborten och resonerar kring de allvarliga konsekvenser som denna inställning leder till, får jag höra att jag bara “ska vara tyst”. Vad vet jag om det? Jag är ju man? Det är inte bara våra politiska motståndare som kommer med dessa “argument”, utan även kvinnor (ibland män) som betecknar sig som nationella. Jag har all rätt att uttala mig i frågan, mer rätt än många andra till råga på allt. 

LIVETS HELGD. För många år sedan var jag delaktig i att avsluta ett liv. Vi var två vuxna som var inblandade och vi hade två alternativ: att låta livet spira eller att avsluta det. Beslutet, när jag tänker tillbaka på det, var enkelt och det fattades under loppet av ett telefonsamtal. Ett kort resonemang och sedan ett “hej då” och beslutet var fattat. Livet som släcktes var oskyldigt – rent – och hade inte någon möjlighet att få göra sin röst hörd. Det fanns ingen som stod upp för den. Den hade inte en chans. Alla svek den oskyddade, den oskyldiga. Inte ens dess mamma eller pappa beskyddade den lilla.

Det finns inga förskönande omskrivningar. Det måste sägas med den klarhet som är påkallad. Jag dödade mitt eget barn!

Detta är en artikel från Svegot Plus
Nej, det är inte bara kvinnor som får och kan uttala sig om abort och konsekvenserna som kommer av handlingen. Vet mer. Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}