Det är skitsamma om de jobbar och sköter sig

Kanske är det helt ok med en stor invandring, om de som kommer hit är skötsamma arbetsmyror? Kan vi då bli en minoritet i vårt eget land med gott samvete? Tidningen Svegots krönikör Johnny Lindén skriver i dag till dig som tycker att alla är välkomna, så länge de sköter sig.

KRÖNIKA. Följande är en vanlig ståndpunkt bland våra så kallade ”svärjevänner”:

”Bara de jobbar och sköter sig, så är alla välkomna.”

Det är ett bekvämt men fegt ställningstagande. Det är ett helt rimligt sådant om man pratar om några hundra eller kanske till och med tusentals människor. Men det är i slutändan strunt samma om vi byts ut mot skötsamma och arbetsamma individer eller mot folk som beter sig som barbarer, vi ska inte bytas ut alls.

Folk jobbar som tusan i många av tredje världens huvudstäder. De kan ofta ha flera jobb samtidigt för att få livet att gå ihop. Massor av människor är fantastiskt skötsamma i Damaskus, i Beirut, till och med i Gaza City. Jag är helt övertygad om att det finns människor med god arbetsmoral i Mogadishu.

Och? Skulle du vilja bo där bara för det?

För tar du hit de människorna så tar du hit det samhället. Än värre, tar du hit alla folkgrupperna tar du hit deras konflikter och motsättningar också. Du kan inte plocka russinen ur kakan. Närmare 300 skjutningar hittills i år och oräkneliga våldtäkter, misshandelsfall och grov organiserad brottslighet borde vara bevis för det. Utöver tiotusentals könsstympade flickor och en grasserande hederskultur. Invandring förändrar Sverige och de positiva exemplen är långt mer lätträknande än de direkt vämjeliga och avskyvärda.

För tar du hit de människorna så tar du hit det samhället. Än värre, tar du hit alla folkgrupperna tar du hit deras konflikter och motsättningar också.

Vi svenskar är som vi är. Årtusendena har format oss. Kanske är vi som vi är för att klimatet format en tålmodig och förutseende slags människa, kanske valde vi det här klimatet för att vi klarade av det bättre än andra. Det vi måste förstå är att andra människor inte är som vi. Släpper vi in dem i större mängder kommer de att förändra vårt samhälle till sin avbild.

Så, om du tycker att det får komma hur många som helst av de ena eller de andra kan du lika gärna packa väskan och flytta till deras länder. För om du faktiskt välkomnar en arabisk eller afrikansk population i miljontals, ”bara de arbetar och gör rätt för sig” kan du lika gärna dra till deras länder istället för att låta Sverige bli ett nytt Addis Abeba. Bespara oss andra ditt öppna hjärta eller stoppa upp det någonstans.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}