Var MPs förslag i Eslöv verkligen satir?

MP i Eslöv chockerade politiker och allmänhet när de lämnade in en budget med mycket totalitära förslag. Bland annat skulle kommunanställda förpliktigas att stå upp för mångkultur, eller avskedas. Nu hävdar man att det hela var satir.

EXTREMISM. Den som inte ville bo i mångkulturella Eslöv skulle omplaceras och alla skollov med religiös prägel skulle försvinna. Detta var bara två av flera underliga förslag som Miljöpartiet i Eslöv presenterade i sin budget här om dagen. Till och med socialdemokraterna – som gärna ser att staten bestämmer mycket – tyckte det var magstarkt. Deras representant sa:

– Jag tycker budgetförslaget bär på ett totalitärt och antidemokratiskt tankegods med fokus på stora tvångsåtgärder mot medborgarna.

Miljöpartiets lokale ordförande fick frågan om det verkligen var på riktigt och han svarade då:

– Det är fullständigt allvarligt menat.

Nu får han dock gå.

Budgeten var satir menar Lars Ahlfors (avgående ordförande och författare av budgeten). Partiet vill egentligen inte att alla män över 18 år skulle behöva gå på obligatoriska kurser i jämställdhet, demokrati och mångfald, vilket fanns som förslag. Tro det den som vill.

Först och främst är det opassande att ägna sig åt satir när en kommun ska anta en budget. Bara det visar i sådant fall på att vederbörande inte tar sitt uppdrag på allvar. Därtill är satiren undermålig eftersom den i så fall ligger i linje med den politik partiet likväl driver (om än mer extrem än man tillåter visa upp). Slutligen står man inte på sig som Ahlfors gjorde.

Att det blev som det blev beror på att det inte var satir. Lars Ahlfors var för snabb på avtryckaren.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Vill du veta mer? Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}