Feminism gör kvinnor olyckliga och ensamma

– Den riktiga kvinnofällan

Feminismen har blivit en så pass självklar del av vårt samhälle att få kvinnor ens funderar över om de vill skaffa barn eller göra karriär i unga år. Många väljer karriären men det kan visa sig vara ett val som leder till ensamhet och ånger. Alla har givetvis rätt att välja sitt liv precis så som de behagar, men alla har även rätt att veta vad det kan innebära. Joy Pullman berättar om två sorgliga exempel.

KVINNOFÄLLA. När skribenten Joy Pullman blev gravid kändes det som en katastrof. Hon var förvisso gift och i ett lyckligt och stabilt förhållande men hon ville göra det som alla hade sagt åt henne att göra. Hon ville utbilda sig och göra karriär, så som en modern kvinna bör göra.

Besvikelsen och oron förbyttes sakta till tacksamhet. Hennes graviditet räddade henne från att begå sitt livs största misstag. Ett misstag som tyvärr allt för många luras att göra.

“Denna lilla pojke räddade mig på sätt som sakta uppenbarade sig under mitt liv, likt en vacker blomma som sakta öppnar sig. Ytterligare ett blomsterblad vecklades ut i veckan när jag hörde två berättelser från kvinnor som lyckades hålla sin livmoder steril, precis som jag planerat att göra.”

Ett äventyrligt liv blev en känsla av tomhet

Den första berättelsen är från en kvinna som skrivit in till The Cut. Hon har levt ett  “fritt” och äventyrligt liv, rest runt i Amerika och skaffat sig pojkvänner där hon råkat befinna sig.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Svåra val. Karriär eller barn? Det viktiga är att kvinnor tillåts ta sina egna beslut, något som feminismen försöker förhindra. Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}