Paris och Rom – globalism mot nationalism

En helg, två världsstäder och två demonstrationer. Det räcker för att tydligt visa skillnaden mellan nationalism och globalism.

VÅLD ELLER FEST? Frankrikes president Emmanuel Macron har hyllats av internationell media såväl som av EU och de vänsterliberala regeringarna i väst. Det franska folket har inte varit lika förtjusta. Att han blev president handlade mer om att internationalisterna slöt upp bakom honom, för att stoppa Le Pen, än att så värst många ville ha honom. Efter att han tillträdde maktens högsta säte har populariteten dalat. Från Frankrike tar vi oss till Italien där Matteo Salvini har sågats vid fotknölarna av samma krafter som hyllat Macron. Han valdes dock av egen maskin efter åratal av envist harvande i det politiska träsket. Och hans popularitet har bara ökat. I helgen åskådliggjordes skillnaderna mellan de två tydligt.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Skillnaderna mellan globalism och nationalism har inte varit tydligare i modern tid än vad de är nu. Vet mer. Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}