Svegots kanal raderad från YouTube

Ikväll kom ett mejl från YouTube att de har raderat vår kanal och allt dess innehåll, samt att vi förbjuds att öppna nya kanaler hos videotjänsten.

NÄTCENSUREN. Svegots kanal på YouTube är raderad. Under kvällen fick vi ett mejl från YouTube där man hävdar att vi brutit mot sajtens riktlinjer. Detta kommer kort efter att EU-kommissionen riktat skarpa krav mot bland annat YouTube om att införa kraftigare censur inför det stundande Europaparlamentsvalet.

Vi har överklagat beslutat hos YouTube men tänker inte hålla andan i väntan på att YouTube ska försvara yttrandefriheten. Istället kommer vi inom kort meddela var vi i framtiden huvudsakligen kommer att sända direktsänd video någonstans.

Vill du stötta vårt arbete och visa att maktens censurförsök bara får motsatt effekt? Teckna en plusprenumeration på Svegot idag eller skicka en gåva med Swish till 1235105762 och märk den med “Yttrandefrihet”.

Du kan som alltid lyssna på våra direktsändningar i radioformat på Radio Svegot, och information om hur det blir med videosändningarna så fort vi kommit överens om en hållbar lösning.

YouTubes standardiserade brev som de skickade till oss

På grund av upprepade brott mot riktlinjerna för communityn (https://www.youtube.com/t/community_guidelines) har ditt YouTube-konto Svegot avslutats.

På grund av upprepade eller allvarliga brott mot riktlinjerna för communityn är ditt YouTube-konto avstängt.

Efter en granskning har vi kommit fram till att viss aktivitet på ditt konto bryter mot riktlinjerna för communityn. I riktlinjerna framgår att hatretorik inte är tillåtet på vår webbplats. Hatretorik avser innehåll som främjar hat eller våld mot medlemmar i en skyddad grupp (baserat på etnisk tillhörighet, religion, funktionshinder, kön, ålder, veteranstatus, sexuell läggning eller könsidentitet).

Observera att du inte kan öppna, inneha eller skapa några andra YouTube-konton. Mer information om avstängda konton och hur riktlinjerna för communityn tillämpas finns i vårt hjälpcenter.

Om du vill överklaga avstängningen ska du skicka in det här formuläret.

Du får inte öppna, äga eller skapa några andra YouTube-konton. Mer information om uppsägning av konton och hur riktlinjerna för communityn tillämpas finns i Hjälpcenter.

Om du vill överklaga avstängningen ska du skicka in det här formuläret.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}