Kaos och våld efter konsert till Nelson Mandelas minne

Terroristledaren Nelson Mandela skulle ha fyllt 100 år i år och detta uppmärksammas på olika sätt i Sydafrika. I söndags var det konsert i Johannesburg. Den slutade som man kunde förvänta sig.

SYDAFRIKA. Bland andra Beyoncé, Ed Sheeran, Chris Martin och Oprah Winfrey var på plats för att hylla den avlidne ex-presidenten och terroristledaren under välgörenhetskonserten som anordnades av organisationen Global Citizen. Många av besökarna hade fått biljetter gratis, bland annat i samband med att skrivit på protestlistor eller skickat tweetar till politiker.

När konserten var över utbröt fullständig anarki då kriminella gäng överföll och rånade besökare som var på väg därifrån. Polisens talesman Vish Naidoo säger att man bara är medveten om ett enda ärende efter konserten och konstaterar att om händelsen inte anmäls så har den “inte ägt rum”.

Offren från händelsen berättar om alltifrån rån till överfall och våldtäktsförsök. Enligt  vittnen fanns poliser på plats, men de gjorde inget för att gripa in. Detta är inget nytt då Sydafrika i mångt och mycket är ett laglöst land med en korrupt poliskår.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}