Konkurserna i Sverige ökar för sjätte månaden i rad

Under de senaste halvåret har konkurserna i Sverige ökat varje månad. Efter fem år av låga konkursnivåer är nu trenden definitivt bruten.

EKONOMI. På årsbasis har konkurserna i Sverige ökat med 10 procent, men sett till de senaste sex månaderna – efter sommarens trendbrott – är konkursökningen 22 procent. Henrik Jacobsson, vd på kreditupplysningsföretaget Creditsafe, är man inte förvånad. Han säger i ett pressmeddelande:

– Vi är inte förvånade över novembers dystra konkurssiffror. Sedan sommarens trendbrott har konkurserna ökat varje månad i hela landet. Vår prognos är att efter fem år med stadigt låga konkursnivåer så kommer vi detta år att få se en rejäl ökning.

Framförallt är det små och medelstora företag som drabbats av konkurser och totalt 1 396 anställda påverkades under november, en ökning med 22 procent sedan i fjol. Gävleborg och Kronoberg råkade mest illa ut i november och på årsbasis är det Örebro och Uppsala som uppvisar störts konkursökning.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!