CNN undersöker “antisemitismen” i Europa

– Finns det någon skillnad mellan kritik och irrationellt hat?

En av 20 europeer känner inte till den så kallade förintelsen och en fjärdedel tycker att judar har för mycket inflytande inom affärs- och finansvärlden. En av fem anser att “antisemitism” är ett svar på judar eget beteende. Det visar en undersökning genomförd av CNN. Exakt vad antisemitism egentligen är, framgår dock inte.

JUDEFRÅGOR. Exakt vad som är antisemitism är en fråga som många ställer sig – om än inte högt. Europeiska unionens byrå för grundläggande rättigheter definierar antisemitism enligt följande:

“Antisemitism är en viss uppfattning om judar, som kan uttryckas som hat mot judar. Retoriska och fysiska uttryck för antisemitism riktas mot judar eller icke-judar och/eller deras egendom, mot judiska gruppers institutioner samt religiösa byggnader och platser”.

Detta gjorde inte saken enklare och den som vill vara säker på att aldrig anklagas för antisemitism gör bäst i att aldrig kritisera eller ifrågasätta något, någonsin, där en eller flera judar är inblandade. För hur man än vrider och vänder på berättigad kritik av staten Israel, George Soros finansiering av tveksamma projekt eller den oproportionellt stora delen judar inom vissa branscher och dess betydelse, så kan du vara säker på att du kommer anklagas för antisemitism för eller senare. Det hjälper inte om du själv är jude heller, för också judar kan vara antisemiter (självhatande); fråga Israel Shahak, Gilad Atzmon eller Norman Finkelstein.

Nu har i vart fall CNN undersökt hur det står till med “antisemitismen” i Europa, och resultatet är inte positivt,

Detta är en artikel från Svegot Plus
Vet mer. Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}