När Säpo misstror Regeringskansliet är det fara på färde

– Vill inte visa känsliga rapporter

SvD skriver att Säkerhetspolisen anser sina rapporter om Sveriges sårbarhet är så pass känsliga att man helst inte vill visa dem för Regeringskansliet. Detta är ytterst beklämmande, och oroväckande.

SÄKERHET. Säpos analyser om Sverige är känsliga, så pass känsliga att de kan “utnyttjas för att allvarligt skada det svenska samhället”. Det är därför självklart att dessa ska hållas inom en ytterst begränsad krets människor. Men att de inte ens kan visas på Regeringskansliet är häpnadsväckande. Säpo vill slippa lämna skriftliga rapporter framledes och bara redovisa muntligt.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Håll dig informerad. Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!