Finskt Trumphån fastnade i halsen – “rake” är en korrekt fackterm

Under de förödande skogsbränderna i USA framhöll president Trump Finlands skogsvård för att förebygga dylikt.
– I was with the President of Finland … he called it a forest nation and they spent a lot of time on raking and cleaning and doing things and they don’t have any problem.

TRUMP. Just att Donald Trump sa “raking” (kratta) var mycket roligt för alla som söker något skäl till att förlöjliga den amerikanska presidenten. Också Finlands president kommenterade det hela och sa att han förvisso diskuterat skogsbränder med Trump, men att han inte sagt något om att “kratta löv” (vilket Trump inte heller sa något om).

Somliga finnar tog till Twitter för att försöka håna Trump. Bland annat påtalade vissa att man i Finland lika lite röstar på “rasistiska idioter” som krattar löv i skogen. Det var en blandad kompott som den stora obildade massan hävde ur sig, vilket i sin tur lyftes fram i USA, som ett slagträ mot presidenten.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Det visade sig att president Trump visste vad han talade om. Till skillnad från somliga andra. Håll dig informerad. Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!