Allt fler avvisade afghaner söker sig till Svenska Kyrkan i Paris

När till och med Sverige anser att man som afghan inte har rätt att vistas i Sverige är det bara att söka vidare. Frankrike är fortfarande mer generös med asyl och under tiden man väntar finns Svenska kyrkan på plats för att erbjuda mat och vila till dessa vuxna barn. Men nu börjar det bli lite för mycket för det goda även där.

OHELIGT. Som vi tidigare har rapporterat om tar sig lycksökande afghaner som fått avslag i Sverige vidare ut i Europa och många satsar på Frankrike. Chansen är betydligt högre att få uppehållstillstånd där än i Sverige i nuläget, nämligen. Hela 78 procent av de afghaner som söker asyl i Frankrike får det, till skillnad från 30 procent i Sverige.

Sverige börjar helt enkelt bli mätta på afghaner, men Frankrike verkar kunna tänka sig några fler. Och även här får Sverige ta smällen, men via Svenska Kyrkan.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Var informerad! Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}