Kvinna i Norge vägrar duscha med “kvinna med penis”

När Birgitte kom till omklädningsrummet gick en man omkring naken, med allt en man har mellan benen fritt att beskåda. Detta gjorde henne otrygg och hon ifrågasatte om personen verkligen var i rätt omklädningsrum. Det hela slutade med en anmälan om trakasserier till Norges motsvarighet till diskrimineringsombudsmannen.

NORGE. Den bisarra uppfattningen att kön endast är en social konstruktion och därför en juridisk, istället för biologisk, fråga får allt större konsekvenser. Tydligast är kanske inom idrotten men även i vardagslivet börjar allt fler märkliga (men förutsägbara) situationer dyka upp. Nu senast i vårt grannland Norge.

Historien kretsar kring Birgitte från Stavanger. Under sommaren 2016 noterar hon att det går runt en naken man i kvinnornas omklädningsrum på gymmet där hon tränar. Mannen (“B”) berättar att han inte är en man, utan en kvinna. Han har nämligen bytt juridiskt kön. Dock inte biologiskt, något som Birgitte allt för tydligt kunde se med egna ögon.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Förvirrade tider råder. Vad väger tyngst? Kvinnors rätt att slippa duscha brevid en “kvinna med penis”, eller penis-kvinnans rätt att slippa duscha med män? Hur resonerade transkvinnans representater? Var informerad! Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!