Fortsatt svängdörrarnas Sverige

– Fler familjeåterföreningar väntas

Trots begränsningar i den tillfälliga asyllagen öppnar nu en dom från Migrationsöverdomstolen upp för att fler familjeåterföreningar kan komma att bli av.

MASSINVANDRING. En åttaårig pojke som kom till Sverige med sin morbror och fått tillfälligt uppehållstillstånd till 2020 får nu ta hit sina föräldrar. Att det i princip är fred i Syrien och att landet ber flyktingarna att återvända eftersom man måste bygga upp det som kriget mot terrorismen förstört, spelar ingen roll.

Den tillfälliga asyllagen stoppade i princip all familjeåterförening i Sverige, men efter att domstolen kommit fram till att det strider mot såväl Europakonventionen som Barnkonventionen har man beslutat att pojken nu får ta hit sina föräldrar.

Självklart kommer de att försörjas av svenska skattekronor.

Nu kan vi vänta oss att ryktet om detta kommer spridas över världen och varje “ensamkommande” som fått stanna i landet kan därmed ta hit både mamma och pappa.

Migrationsverkets rättschef, Fredrik Beijer, är nöjd och säger till SVT:

– Det här innebär en lättnad i ärenden om familjeåterförening som antagligen kommer att påverka många fall. Vi välkomnar att detta nu har prövats av Migrationsöverdomstolen som kommit fram till att familjeåterföreningsförbudet strider mot Europakonventionen.

Den som trodde på pratet och löftena om att det skulle bli ordning och reda i flyktingpolitiken, känn dig lurad.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!