Trump beordrar 5 200 soldater till gränsen

– Migranterna vägrar erbjudande om asyl i Mexiko

Tusentals migranter från Honduras är på väg mot gränsen mellan Mexiko och USA. Trots att Mexiko erbjudit dem möjligheten att stanna i landet och omfattas av välfärdssystemet där så har de flesta valt att fortsätta norrut, med siktet på USA.

FOLKVANDRING. Karavanen av migranter från Honduras växer på sin väg mot USA. 3 500 är den senaste siffran, vilken antagligen är i underkant. Framförallt är det medborgare i Honduras som är ute efter ett bättre liv i ett annat land, men som president Donald Trump konstaterat, har gängkriminella och andra “dåliga” människor anslutit sig.

Presidenten skräder inte orden utan kallar det som sker för en “invasion av vårt land”. Han har därför vidtagit de enda åtgärder han kan och beordrat USAs militär att kraftsamla vid gränsen. Budskapet från Donald Trump är tydligt. Om du försöker ta dig in i USA illegalt så kommer du att stoppas.

Mexiko har genom olika åtgärder försökt få stopp på karavanen. Bland annat erbjuder landet asyl och uppehållstillstånd med tillgång till välfärdssystemet. Ett fåtal har tackat ja, men de flesta vägrar och ska till USA. Nu är det upp till bevis för Donald Trump och hans administration.

Frågor ställs också kring hur denna folkvandring finansieras. Det är inte så att alla promenerar genom Centralamerika. Lastbilar och bussar transporterar också deltagare långa sträckor, varpå de sedan dyker upp för nyhetsteamen och sedan försvinner iväg igen.

Deltagarna måste också få mat någonstans ifrån eftersom de uppenbarligen inte svälter på sin väg. Enligt vissa uppgifter är det NGOs som finansierar av George Soros som betalar räkningarna, men hittills finns inga entydiga bevis för det.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}