Riskera inte att bli en oaktsam våldtäktsman

Det som började med en Tinderdejt slutade med en oaktsam våldtäkt. Dejtinglivet har blivit riskabelt i Sverige 2018 och det är lättare än någonsin att bli dömd för våldtäkt efter den nya samtyckeslagstiftningen. Som tur är så är det väldigt lätt att skydda sig.

OAKTSAMT. Det är dags att lära sig något nytt. Detta nya heter “oaktsam våldtäkt” och är ett resultat av den hårt kritiserade samtyckeslagstiftningen som infördes i somras, delvis på grund av #metoo-rörelsen.

Tanken med lagen är att det inte längre krävs hot eller våld för att det skall räknas som våldtäkt. Istället krävs det att parterna, via ord eller handling, uttrycker sin vilja att deltaga i sexakten.

“Vid bedömning av om ett deltagande är frivilligt eller inte ska det särskilt beaktas om frivilligheten har kommit till uttryck genom ord, handling eller på annat sätt”

En 34-årig man dömdes nyligen för just oaktsam våldtäkt och straffet blev ett års fängelse. Han är nu, för evigt, stämplad som våldtäktsman.

Kvinnan hävdar att mannen tilltvingade sig sex och att hon sade nej. När han tog strypgrepp på henne slutade hon kämpa emot, varpå mannen avbröt samlaget.

Mannen å sin sida uppfattade situationen som ett “passionerat samlag” och hävdar att kvinnan inte sa nej samt stönade.

Tingsrätten anser inte heller att det var fråga om våldtäkt. I domen kan man läsa att kvinnan slingrade sig kring mannen när han bar in henne i sovrummet och frågade om de skulle använda kondom, något som utan några större svårigheter kan tolkas som en inbjudan till samlag. Kvinnan sa “nej” först sent under akten.

Detta nej misstolkades dock av mannen som trodde att hennes motstånd ingick i “spelet”.

Bli inte oaktsam våldtäktsman
Detta är en artikel från Svegot Plus
Är det hårdplugga samtyckeslagen som gäller? Kanske filma din sexpartner när denne säger “ja”? Nej, det finns en bättre och säkrare lösning. Vet mer! Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!