EU: Förbjudet att kränka islams profet – den religösa freden ska hållas

Att vänsterliberalerna och den radikal islamism funnit varandra är inte särskilt förvånande. Båda anser sig ha rätt och tycker att den som inte håller med om det ska tystas och straffas. Europadomstolen håller med och klargör nu att man inte får “förtala” profeten Muhammed.

ISLAMISERING. År 2009 uttryckte en österrikisk kvinna under ett seminarium åsikter om profeten Muhammeds äktenskap med sexåriga Aisha. Hon menade att förhållandet var ett uttryck för profetens pedofili. För detta anmäldes hon – så klart – och dömdes. Efter flera överklaganden nådde målet ända upp till Europadomstolen, som nu konstaterat att yttrandefriheten också här måste ge vika för att “bevara den religiösa freden i Österrike”. Det finns nämligen en idé om att staten måste skydda “religiösa känslor”, vilket trumfar yttrandefriheten. I vart fall när det gäller islam.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Vet mer! Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}