Terrordåd eller vårdnadstvist i Köln?

Brandbomb och gisslantagande på centralstation

Enligt Sveriges television handlade gårdagens gisslandrama om en vårdnadstvist. Men vid närmare undersökning ser det ut som något helt annat.

MISSTÄNKT TERROR. Panik utbröt då en 55-årig invandrare med syriska identitetshandlingar klev in på centralstationen i den tyska staden Köln i förrgår. Han ska ha varit beväpnad med en pistol och inledde sin attack med att kasta en brandbomb in på McDonalds. En 14-årig flicka träffades av den brinnande vätskan och hennes ben tog eld. Flickan togs till sjukhus och blev bara lindrigt skadad.

Efter denna våldsamma inledning på attackan tog mannen en kvinna som gisslan på ett närliggande apotek. Mannen uttryckte att han var en del av Islamiska staten och krävde frisläppandet av en tunisisk kvinna. Mannen satte fast någon from av behållare fyllda med gas på kvinnan han höll som gisslan och hällde därefter ut brännbar vätska över henne.

Myndigheterna valde att ganska omgående gå in med kraft. Polisen satte in sitt specialkommando och den misstänkte sköts av deras skarpskyttar. Mannens tillstånd är kritiskt. Gisslandramat pågick under två och en halv timme.

Svensk media har varit sparsam i sin rapportering om händelsen. Enligt SVT kan det ha rört sig om en vårdnadstvist(?). Den 55-åriga mannen hade uppehållstillstånd i Tyskland och kom ursprungligen från Syrien. Polisen bekräftade att mannen uttryckte sin sympati med ISIS och utredarna utesluter inte terrorbrott.

Om det var ett terrordåd som hindrades av polisen eller på grund av andra omständigheter, eller inte, får framtiden utvisa. Det vi kan konstatera är att Tyskland åter igen drabbats av våld i kölvattnet av den massinvandring som pågår. Dylikt händer med jämna mellanrum i mångkulturella samhällen och vi kan bara vara glada över att det inte slutade värre än det gjorde i Köln. Vi vet sedan tidigare hur det kan gå.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}