Australien röstar ned motion om antivit rasism

Kan det möjligen vara så att det är okej att råka ha vit hudfärg? I Australiens senat röstades nyligen en märklig motion ned. Pauline Hanson från One Nation Party bad senaten att ta ställning i frågan om antivit rasism och om “det är okej att vara vit”. Trots en jämn omröstning blev svaret helt enkelt nej. Det finns ingen antivit rasism, och det är inte okej att vara vit.

ANTIVIT. Rasismen mot vita syns allt tydligare i både vanlig media och på internet generellt. Det har gått så långt att uttryck som “it’s okay to be white” och “all lives matter” anses både rasistiska och högerextrema.

Någon som uppmärksammat detta är Pauline Hanson från partiet One nation party i Australien. Hon skrev en motion där hon bad senaten erkänna att rasismen mot vita ökar i världen och att det helt enkelt är okej att vara vit.

Innan omröstningen tog vid förklarade hon varför hon skrivit motionen.

— Alla som läser nyheterna eller tillbringar någon tid på sociala medier måste erkänna att den antivita rasismen har ökat, och med den attacker på själva grunden i västerländsk civilisation.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Får man alltså inte längre vara vit i Australien? Givetvis är det inte detta det handlar om. Rasismen mot vita fungerar inte så. Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}