Zulukung stödjer de vita bönderna i Sydafrika

Boerna, de vita bönderna i Sydafrika, lever under konstant hot att få sina jordbruk stulna ifrån sig. Regeringen har utlovat “landreformationer” vilka innebär att man helt enkelt tar mark utan att ersätta ägarna. Detta är en katastrof för bönderna, men riskerar även att kraftigt försämra matförsörjningen i området. Detta har bland annat zulufolkets kung förstått, och nu vill han samarbeta med boerna.

ALLIANS. I Sydafrika har regeringen gått ut och sagt att de tänker ta mark från de vita bönderna, utan ersättning, och med våld om så krävs. Marken tillhör nämligen den svarta befolkningen, hävdar man. Det är en stor orättvisa som nu måste rättas till.

Detta har givetvis oroat landets vita bönder, men även befolkningen i stort då de vita bönderna står för en mycket stor del av matförsörjningen. Försvinner bönderna försvinner maten. Tanken kanske är att Sydafrikas “diskriminerade” svarta befolkning skall ta över gårdarna istället, men detta har redan prövats och både intresset och kompetensen var låg.

Nu får de stöd från ett, kanske, oväntat håll. Zulukungen Goodwill Zwelithini sa nyligen att han vill se ett samarbete mellan Zulufolket och AfriForum, en organisation som kämpar för vita bönder.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!