Totalt nederlag för vänsterliberalerna i USA

Tre skäl att glädjas åt Brett Kavanaughs utnämning

Så var det klart, äntligen. USAs senat har utnämnt Brett Kavanaugh till ny domare i Högsta domstolen. Där kommer han nu tjäna tills han frivilligt pensioner sig, eller tills han dör. Varför är det något för oss svenska nationalister att glädjas åt?

USA. Det som händer i det stora landet i väster påverkar hela världen, men speciellt ett land som Sverige, vars primära kulturinfluenser sedan 1945 har kommit därifrån. Det är därför inte underligt om också det politiska spelet i USA är intressant för oss.

Men det är ändå unikt hur mycket amerikansk inrikespolitik kommit att spela roll i Sverige sedan Donald Trump blev president (och under presidentkampanjen sedan det stod klart att Trump var kandidaten). Den svenska vänstern (de vänsterliberala) har länge sett upp till USA. Man blev själaglada över Barack Obama och under flera år gnuggat händerna över den vänstervridning som skett. Nu går det inte lika bra och de börjar bli panikslagna. De trodde att USA skulle bli den första vänsterliberala enpartistaten i väst, så blev det inte och nu vet de inte vad de ska göra.

Det finns många skäl att glädjas åt utnämningen av Brett Kavanaugh, förutom det faktum att det är det största nederlaget för de vänsterliberala sedan Donald Trump valdes till president. Men låt oss koka ned det till tre punkter:

1. Det som händer i USA påverkar oss. Inte bara ekonomiskt utan också kulturellt. Kort sagt hjälper en konservativ, nationell och traditionell renässans i USA oss på traven i Sverige. Till och med om den inte är så konservativ, nationell eller traditionell som vi önskar. Trump lämnar mycket att önska, det samma gäller Brett Kavanaugh. Men egentligen spelar det ingen roll för vänstern har redan krattat manegen genom att dra upp stridslinjerna. Vare sig vi vill eller inte så är Trump ansedd som ”vår kille” – som en representant för den västerländska nationella renässansen. Han och Putin. Nog är det lite roligt att två av världens mäktigaste män är på ”vår sida”. Att det går bra för Trump betyder att det går bra för oss.

2. I och med det framrusande Trumptåget är debatten om våra frågor ständigt aktuell. Det som etablissemanget tidigare kunde förtiga är omöjligt att inte förhålla sig till när USAs president vid jämna mellanrum twittrar om det eller häver ur sig något som får liberalerna att sätta i vrångstrupen. Och med tanke på hur provocerade vänstern blir av honom så kan de heller inte lägga band på sig. Kort sagt tar Donald Trump fram det sämsta inom det vänsterblivna etablissemanget, både i Sverige och i USA. När nu domare Kavanaugh (som anses som den konservativa Djävulens överstepräst verkar det som) hamnar i Högsta domstolen kommer det under många år framöver finnas en ständig klump i magen hos vänstern, eftersom de vet att de är i minoritet i landets högsta juridiska instans.

3. Sist men inte minst så är den där avgrundsdjupa hopplösheten och förtvivlan som så många vänsterblivna känner anledning nog att slå klackarna i taket, korka upp champagnen och somna med ett leende på läpparna. Att Brett Kavanaugh blev vald är ett totalt och fullständigt nederlag för vänstern och det kommer kännas länge.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}