Snarare hamnar Göran Greider i helvetet än politiker som samarbetar med SD

Göran Greider dömer politiker som samarbetar med Sverigedemokraterna till helvetet. Men om vi tittar närmare på helvetesläran är det större risk för Greider själv att hamna där.

ÅT HELVETE. I Hörby i Skåne fick SD den tunga posten som kommunstyrelsens ordförande efter ett samarbete med Moderaterna. Självfallet förkastar Moderaterna centralt detta och förbjuder nu alla sina politiker att samarbeta med SD. Som vi vet är det viktigare att hålla SD utanför än att driva sin egen politik.

Men det är inte hysteriska moderater som fångar vårt intresse i efterspelet. Det gör Göran Greider, den eviga vänsterblivna tokstollen som dyker upp i tid och otid överallt och som egentligen aldrig har något att säga. Nu tog han till Twitter och dömde folk till helvetet.

“Det finns ingen särskild plats i helvetet för de lokala moderater som väljer att samarbeta med Sverigedemokrater. Hela helvetet tar emot dem!”, skriver han.

Men han har, som vanligt, fel. Vän av ordning och med rudimentära kunskaper om helvetesläran vet att nämnda politiker inte behöver oroa sig – i alla fall inte av det skälet att de samarbetar med SD. Däremot, om vi vänder oss till Dante och hans Divina Commedia, som trots allt präglat västerländskt helvetestänkande sedan början av 1300-talet, visar det sig att det är Greider som kanske borde oroa sig.

Det finns nämligen en plats för sådana som honom: förrädarna. Mer specifikt nämns landsförrädarna, vilka huserar i den nionde kretsen, där de står till midjan frusna i en sjö. Ingen nationalist behöver frukta helvetet av politiska skäl, socialdemokrater och andra vänsterblivna däremot, de ligger illa till.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!