Undersköterskeutbildning på somaliska och arabiska är en dålig idé

Det råder stor brist på undersköterskor i Sverige. En lösning är att helt enkelt sluta kräva att studenterna kan svenska. På en svensk utbildning. I Sverige. Istället har Allbo lärcenter valt att baka in språklektioner i utbildningen. Eleverna verkar mycket nöjda, men vad kommer vårdtagarna tycka?

FEL VÄG. Att arbete är ett utmärkt sätt att lära sig ett nytt språk är knappast någon hemlighet. Långt tillbaka i Sveriges mörka historia, innan det ens fanns något som hette “integrationspolitik”, så fungerade denna integration i samhället smidigt, särskilt om man jämför med idag.

Utlänning anlände till riket. Utlänning fick arbete. Utlänning lärde sig därmed fort och effektivt språket och var under tiden inte samhället till någon större belastning. Rent ekonomiskt en plusaffär, och språket fick man så att säga på köpet.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!