Inte jämställdhet att byta ut bokstaveringsalfabetet

Visst är det lätt att skratta bort de mer absurda kraven som kommer från den aktivistiska vänstern. När “negerbollar” angreps skrattade vi och när Kinapuffar var rasistiska så skrattade vi. Men nu är “negerbollen” borta och designen för Kinapuffar omgjord. Kanske borde vi börja ta det som sker på allvar, i stället för att bara skratta åt det?

Vi var många som drog en lättnadens suck i veckan då Fredrika Bremer-förbundet och Rättviseförmedlingen äntligen gick till angrepp mot det patriarkala alfabetet. I Dagens Nyheter publicerade de en viktig artikel. Representanterna för föreningarna påpekar att det gamla bokstaveringsalfabetet, ni vet det som inleds med “Adam Bertil Cesar David”, är inaktuellt. Dels är det bara mansnamn och dels är det bara klassiskt svenska namn.

Skribenterna menar att det förekommer sexuella trakasserier och diskriminering inom militär och polis och att detta är något att ta på allvar. Jämställdhetsarbetet går inte snabbt nog, skriver de. Det finns fortfarande för mycket machokultur vilket man anser att det inte borde vara inom militären. Det ligger något i det. Sveriges första feministiska regering borde på allvar ha lyssnat på Feministiskt initiativ som politisk kompass och där är som bekant feministiska samtal modellen för svenskt försvar.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Vet mer. Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}