Inget vansinnesdåd i Sölvesborg

I måndags tog en bil sikte på en skolklass som var ute och gick. Föraren accelererade rakt mot gruppen, sick-sackade sedan genom den och gasade fort för att komma därifrån. Två elever blev skadade.
Något stämmer inte här och vi har tagit reda på vad.

FALSKT ALARM. Något hände i Sölvesborgs kommun i måndags. När en skolklass var ute och vandrade kommer en bil körande. Enligt vissa källor accelererade den mot gruppen av elever. Det slutade med att två av eleverna fick lättare skador. Men vad är det egentligen som har hänt? Försöker media, som vanligt, lägga locket på? Nej, inte denna gången.

Utländsk media har skrivit om händelsen. På engelska Express är rubriken och texten minst sagt dramatisk.

“Skräck när bil plöjer in i en samling av 100 elever och lärare. Polisen jagar nu den misstänkte. En talesman för den svenska polisen berättar att barnen fick slänga sig undan från bilen, som verkar ha tagit sikte på gruppen elever. Han berättar: ‘Bilen accelererade in i gruppen av elever och lärare. Den ökade hastigheten och körde rakt emot dem. Bilen körde in i två av eleverna. En blev skadad i handleden och troligen blev en till skadad’.”

Det låter ungefär likadant när 24blekinge skriver om det. Det berättas om en “vansinnesförare” som har kört på elever. Bengt Jeppson, troligen samma person som citeras i Express artikel berättar om den okända bilen som körde rakt in i gruppen av människor. Han berättar även att enligt vittnesuppgifter så sicksackade bilen genom folksamlingen och körde sedan snabbt därifrån.

—  Flera elever fick kasta sig undan. Enligt vittnesuppgifter saktade föraren inte ner alls utan sicksackade genom folksamlingen, skvätte upp grus och körde därefter snabbt därifrån.

Något här skaver. En bil som accelererar rakt in i en grupp på 100 människor, och sedan sicksackar sig fram bör väl ändå lyckas skada fler än två elever?

Detta är en artikel från Svegot Plus
Bli plusprenumerant så får du också få fri tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!