Talmansvalet illustrerar politisk kollaps

I morgon ska riksdagen rösta om vem som blir talman de kommande fyra åren. Det brukar mest vara formalia. Det största partiet eller blocket får talmansposten, det näst största partiet eller blocket får posten som vice talman och det tredje största partiet får posten som andre vice talman. Men nu är det aningen rörigt. Så här ser det ut inför omröstningen:

KRÖNIKA. Efter valet har alla partier pratat om hur viktigt det är att ta ansvar. Man måste samarbeta över blockgränserna, det är allas åsikt. Partiledarna i Alliansen bjöd således in Stefan Löfven för att diskutera talmansposten med mera. Löfven tackade nej eftersom han inte såg detta som blocköverskridande utan menade att samtal borde föras med de enskilda partiledarna för att bryta blocken. Blocken ska splittras, men inte hans block. Alliansen presenterade således sin egen talmanskandidat utan att ha pratat med Stefan Löfven.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Läs denna krönika och mer av Björn Björkqvist. Bli plusprenumerant så får du också få fri tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}