Allt vanligare med sexuella trakasserier mot lärare

Sveriges skolor har blivit platser där våld och hot blivit allt vanligare, inte bara mot elever utan även mot lärare. För de lärare som utsätts är stödet mycket svagt och den enda åtgärden som presenteras verkar vara polisanmälningar. Nu funderar varannan lärare på att helt enkelt byta yrke, och det är lätt att förstå varför.

SKOLKAOS. Hot, våld och sexuella trakasserier mot lärare blir allt vanligare. Anmälningarna om fysiskt våld på skolor har nästan fördubblats på bara fyra år och i dagarna blev en lärarinna våldtagen på sin arbetsplats.

Åsa Fahlén är ordförande för Lärarnas Riksförbund och var inbjuden till SVT för att diskutera problemet. Vad tror hon det beror på?

Detta är en artikel från Svegot Plus
Lärare riskerar att bli våldtagna i skolan. Det finns bara en lösning på detta. Bli plusprenumerant så får du också få fri tillgång till allt annat material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!