Sluta företräda “flyktingar” nu Jessica Ohlson (UPPDATERAT)

Under flera år har Jessica Ohlson, partisekreterare för Alternativ för Sverige, haft uppdrag från Migrationsverket att företräda så kallade “flyktingar”. Nu ställs krav på att hon inte ska få företräda flera samt att alla fall som fått avslag med henne som advokat ska omprövas. Men allt det bleknar i jämförelse med det faktum att hon ännu inte slutat vara “flykting”-advokat.

OACCEPTABELT. Det bekymmersamma är inte huruvida de påstådda flyktingarna blivit korrekt representerade, vilket Centerpartiets gruppledare i Nyköping misstänker att de inte blivit. Jessica Ohlson har med all säkerhet skött sitt arbete galant och skiljt på sin politik och uppdraget som advokat. Hon är sådan vågar jag påstå, utan att känna henne. Precis som att jag själv skulle ha gjort samma sak. Skillnaden är att jag aldrig skulle ha tagit på mig sådana uppdrag i första rummet.

Jag vet inte varför Jessica Ohlson ansett det vara i sin ordning att å ena sidan vara aktiv i (tidigare Sverigedemokraterna) och företrädare för det huvudsakliga parlamentariska alternativet för den nationella oppositionen samtidigt som hon arbetat som “flyktingadvokat”. Att hon gjort det är ingen nyhet och jag själv har tidigare uttryckt samma uppfattning som jag gör igen. Jag trodde däremot inte att hon fortsatt med det.

Det är oacceptabelt och det måste sluta, nu. Enligt vad SVT Nyheter rapporterar så håller hon på att avveckla engagemanget som “flyktingadvokat” och det är i så fall inte en dag för tidigt. För första gången på länge känner jag mig… ja, besviken faktiskt.

Hjälpt flera att få stanna

13 av 27 ärenden som hon haft hand om har lett till avslag. Det betyder att hon hjälpt 14 stycken att få stanna i Sverige. Det gör mig förbannad att konstatera men jag ska inte dröja vid det. Det behöver jag nog inte göra. Vi ska få utlänningarna väck från Sverige, inte hjälpa dem att få stanna.

För något år sedan avslöjade gammelmedia att en person som synts på demonstrationer och kommenterat på en internetsida (jag tänker inte koppla personen till nämnda organisation av det enkla skälet att det inte är bekräftat) samtidigt drev ett flyktingboende. Personen tyckte inte att det var något problem alls.

Den inställningen är häpnadsväckande.

En förtroendefråga

I grund och botten handlar det om förtroende och jag för min del kan inte ha förtroende för någon som å ena sidan säger sig företräda mig själv, mina barn och oss svenskar, men som å andra sidan hjälper “flyktingar” att få stanna i Sverige. I alla fall om det är så handfast som en advokat gör, eller någon som driver ett asylboende.

Det är en sak om du kör för posten och levererar post, eller något liknande, och därtill är en i mängden av nationella i Sverige. Men är du företrädare för ett parti så gäller andra spelregler. I min bok får Jessica Ohlson antingen sluta företräda flyktingar, eller sluta företräda Alternativ för Sverige. Det är det enda rätta. Och visar det sig att det skulle sätta henne på bar backe så tror jag inte att någon medlem i partiet skulle tycka att det är på sin plats att partisekreteraren får en skälig lön för sitt arbete.

Vad som helst är bättre än att hjälpa “flyktingar” att stanna i Sverige. Hennes talanger behövs för att kasta ut dem. Jag är inte ute efter en ursäkt, inte några förklaringar. Det ska bara upphöra.

UPPDATERING:

Jessica Ohlson kommenterade själv uppgifterna i SVT Nyheter under kvällen och skrev så här:

Att hon ger ett uttömmande svar hedrar henne och försäkran om att hon inte kommer arbeta med dylika ärenden framöver är betryggande. För egen del innebär det att jag kan konstatera att mitt förtroende för henne är obrutet.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}