Överläkare David Eberhard sätter diagnos på genusvetenskapen

"Genusvetenskap är kvacksalveri"

David Eberhard får stå till svars för sin nya bok “Det stora könsexperimentet” i Studio ett. Varför envisas han med att påstå att det finns skillnader mellan könen, och varför är det dåligt att inte låtsas om det? I en efterföljande diskussion visar Feministiskt perspektivs chefredaktör på en hel del fula retoriska knep och visar därmed varför det är så svårt att argumentera med genusvetare.

HATFAKTA. Författaren, psykiatrikern och överläkaren David Eberhard har en tendens att säga sådant som borde vara självklart. Tidigare böcker har avhandlat trygghetsnarkomani och lättkränkthet och nu har turen kommit till “genusvetenskap”. I boken “Det stora könsexperimentet” påpekar Eberhard att det finns biologiska skillnader mellan könen, och att dagens genuspolitik snarare förhindrar jämställdhet än hjälper den.

Ett exempel där biologin sällan diskuteras är inom arbetsmarknaden, säger han till Studio Ett.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Bli plusprenumerant för att läsa den här artikeln och få fri tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!